Foto: AP/Scanpix

Polijas premjerministre Beata Šidlo piektdien vakarā cietusi autoavārijā un ir nogādāta slimnīcā, vēsta Polijas Radio. Sestdien valdības pārstāvis paziņoja, ka politiķes veselības stāvoklis ir stabils.

Negadījums noticis Polijas dienvidos, kad premjeres limuzīnam ceļu strauji nogriezusi maza privātā automašīna. Šidlo automašīna ietriekusies kokā.

Premjere guvusi vieglus ievainojumus un nogādāta slimnīcā, ziņoja Polijas Radio. Kā liecina aģentūru fotoattēli, valdības vadītāja evakuēta ar helikopteri.

Foto: Reuters/Scanpix

Līdz ar premjeri cietuši arī divi valdības apsardzes dienesta darbinieki.

Sestdien valdības pārstāvis Rafals Boheneks žurnālistiem paziņoja, ka premjeres veselības stāvoklis ir stabils, vēsta "Radio Svoboda". Boheneks attiecies žurnālistiem atklāt vairāk informācijas par Šidlo ievainojumiem un nav atbildējis uz jautājumiem, vai viņai ir kaulu lūzumi.

Foto: Reuters/Scanpix

Saskaņā ar policijas informāciju 21 gadus vecais privātās automašīnas vadītājs ir atzinies, ka pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

Pēdējā laikā šis ir jau trešais negadījums, kurā iekļuvušas Polijas valdības automašīnas. Pērn sprāga riepa Polijas prezidenta Andžeja Dudas limuzīnam, bet janvārī avārijā iekļuva aizsardzības ministra Antona Macereviča kortežs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!