Foto: AP/Scanpix

Paužot aicinājumu grieķiem referendumā par vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem balsot "pret", sestdien Portugāles galvaspilsētas Lisabonas ielās izgāja simtiem demonstrantu, vēsta medijs "Euronews".

Arī Portugālei reiz nācies piekāpties starptautiskajiem aizdevējiem, tādēļ daļa valsts iedzīvotāju izgājuši ielās, solidarizējoties ar grieķiem. Līdzīgas demonstrācijas pēdējās nedēļas laikā notikušas arī Lielbritānijā, Itālijā, Vācijā un Turcijā, kur ielās izgāja aptuveni 200 cilvēku.

"[Esmu šeit], lai uzteiktu grieķus par viņu drosmi – to, kādas nebija mums," medijam norādījusi protestētāja Lisabonā Marija Duarte.

Savukārt Turcijas galvaspilsētā Stambulā protestētāji devušies līdz Grieķijas konsulātam, rokās turot plakātus ar uzrakstu "nē".

Jau vēstīts, ka svētdien Grieķijā notiek referendums par vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem. Eirozonas valstu finanšu ministri iepriekš jau nolēma, ka neapspriedīs iespējas piešķirt jaunu aizdevumu Grieķijai, kamēr nebūs zināms šī referenduma rezultāts.

Eiro zonas valstu finanšu ministri 27.jūnijā nolēma nepagarināt Grieķijas starptautiskā aizdevuma programmu pēc tās pašreizējā beigu termiņa 30.jūnija, reaģējot uz Grieķijas valdības lēmumu 5.jūlijā rīkot referendumu par kreditoru priekšlikumiem šīs programmas pagarināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!