Vairāki simti Igaunijas iedzīvotāju ar savām automašīnām sestdien, Igaunijas neatkarības proklamēšanas 100. gadadienā, mērojuši ceļu no Igaunijas uz Latvijas pierobežas pilsētām, tostarp Valku un Mazsalacu, lai protestētu pret akcīzes nodokli ar aicinājumu "24.02 visi kopā uz Latviju!", ziņo portāls "Delfi.ee".

Protesta akcija plānota, lai vērstu Igaunijas valdības uzmanību uz akcīzes nodokļu paaugstināšanas politiku valstī, kas novedusi pie nodokļu naudas par alkoholu un degvielu aizplūšanu no valsts.

Sociālajā tīklā "Facebook" izveidotais pasākums liecināja, ka gandrīz 4400 cilvēku grasās apmeklēt protesta akciju. Pasākuma organizētājs Tarmo Lepiks paudis pārsteigumu, redzot automašīnu skaitu, vienlaikus cerot, ka nebūs vairāk nekā 1500 automašīnu, jo Mazsalacā neesot tik daudz stāvvietu.

"Protams, negaidīju, ka pasākums izvērtīsies tik liels. Sākumā tika plānoti daži desmiti automašīnu, bet tagad jau ir 3000 automašīnu. Es ceru, ka skaits nav tik liels, jo ar katru automašīnu atbildība pieaug. Es uzskatu, ka tas noteikti nosūtīs valdībai signālu, ka jāmaina akcīzes politika, paziņojis Tartu iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!