Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien ASV štatā Misūri notikušās priekšvēlēšanas pavadošie republikāņu partijas kandidāta Donalda Trampa kampaņas pasākumi vairākkārt tika pārtraukti protestētāju dēļ. Demonstranti iekļuva kampaņas norises vietā un izkliedza pret Trampu vērstus saukļus, vēsta starptautiskā prese.

Tramps aicināja arestēt protestētājus. "Sabojāsim viņu atlikušās dzīves!" aicināja Tramps. Viņš apgalvoja, ka protestētāji vardarbīgi izturējušies pret citiem kampaņas pasākumu apmeklētājiem, tomēr medijos nav ziņu par ievainotajiem.

Arī līdzšinējos kampaņas pasākumos citos štatos republikāņu vadošais kandidāts sastapis protestus un pretestību. Čikāgā plašo demonstrāciju dēļ Tramps pat atcēla kampaņas pasākumus.

Kā daudzkārt vēstīts, Trampa politiskie uzskati un publiskie izteikumi izraisījuši asu kritiku. Viņa izteikumi vērtēti kā rasistiski, pret musulmaņiem un minoritātēm vērsti.

Kā vēstīts, ASV sestdien notikušajās priekšvēlēšanās ASV galvaspilsētā Vašingtonā (Kolumbijas apgabalā) un Vaiomingas štatā smagas sakāves cieta Tramps, bet uzvarēja viņa galvenie konkurenti senatori Marko Rubio un Teds Kruss.

Otrdien priekšvēlēšanas tiks rīkotas piecos nozīmīgos štatos: Floridā, Ilinoisā, Misūri, Ohaio un Ziemeļkarolīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!