Foto: AFP/Scanpix
Medijs "The New York Times" savā rīcībā no policijas ir ieguvis fotoattēlus, kuros, iespējams, redzams spridzekļa detonators, kas tika izmantots Mančestras teroraktā.

Jau vēstīts, ka pirmdien vakarā Mančestras arēnā dziedātājas Grandes koncerta laikā notikušo sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks - spridzinātājs ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli, vēsta raidsabiedrība BBC. Vīrietis identificēts kā 22 gadus vecais Salmans Abedi, otrdienas vakarā paziņoja policija.

"The New York Times" norāda, ka fotogrāfijās ir redzama pašnāvieka zilā mugursoma "Karrimor", kas sprādziena rezultātā tikusi saplosīta driskās, kā arī, iespējams, detonators. Pašlaik abildīgās iestādes uzskata, ka tas varētu būt detonators, bet tiek veiktas vairākas pārbaudes, kuru laikā noskaidros, vai ierīce patiešām tikusi izmantota kā detonators.

Lielbritānijas varas iestādes ziņo - pašnāvnieka kreisajā rokā bijis neliels detonators.

Sākotnējā izmeklēšana liecina, ka tas bijis pašdarināts spridzeklis, kurš tika ievietots mugursomā. Tas bijis pildīts ar naglām un skrūvēm. Izmeklētāji atraduši arī vairākas skrūves un naglas, kas trieciena rezultātā bija palikušas sienās. Jau ziņots, ka vairākiem cietušajiem un bojā gājušajiem ķermeņa daļās tika konstatētas iedūrušās naglas un skrūves.

Varas iestāžu pārstāvji atraduši "Yuasa" svina skābes akumulatoru, kuram bija 12 volti un 2,1 ampēri. Medijs atzīmē, ka šāda baterija ir jaudīgāka nekā tās, kuras parasti tiek izmantotas pašnāvnieku vestēs. Medijs izpētījis, ka šādu bateriju var nopirkt aptuveni par 20 dolāriem (aptuveni 17,83 eiro).

Pirmdienas vakara uzbrukums ir lielākais terorakts Lielbritānijā kopš 2005. gada 7. jūlija, kad sprādzienos tika nogalināti 52 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!