Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajās brīvdienās vienu nedēļu pirms 18. septembra Valsts domes vēlēšanām Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavadījis svaigā gaisā kopā ar savu draugu un līdzgaitnieku premjerministru Dmitriju Medvedevu.

Valstsvīri ar kuteri vizinājušies pa Novgorodas apgabala Ilmeņa ezeru, aplūkoja 13. gadsimta baznīcu uz šī ezera salas un uzkāpa uz zvejnieku kuģa, bet pēc tam kopā ar vietējiem zvejniekiem mielojās ar zivju zupu, vēsta portāls RBK.

Tiesa, premjers palicis bez neviena zivs gabaliņa. "Man nav neviena zivs gabaliņa. Toties garšīgi," teicis Medvedevs.

18. septembrī Krievijā notiks Valsts domes vēlēšanas. Valdošās partijas "Vienotā Krievija" vadošais kandidāts ir Dmitrijs Medvedevs.

RBK, atsaucoties uz savu informāciju, norāda, ka "Vienotā Krievija" īsi pirms vēlēšanām gatavojas sākt jau trešo aģitācijas vilni, kurā paredzēts akcentēt "Vienotās Krievijas" saikni ar Putinu un savienot prezidenta reitingu ar partijas reitingu.

Foto: Reuters/Scanpix

Neatkarīgais socioloģisko aptauju veicējs Levadas centrs septembrī publicēja pētījumu, kurā atklāts, ka ievērojami krities sabiedrības atbalsts valdošajai partijai "Vienotā Krievija" un pieaug neapmierinātībā ar valdības darbu.

Aptaujā atklājās, ka atbalsts "Vienotajai Krievijai" starp tiem cilvēkiem, kas izlēmuši, par ko balsot, nokrities uz 50 %, salīdzinot ar 65 % šogad janvārī. Tikai 40 % respondentu apstiprinājuši, ka vispār dosies uz vēlēšanām, raksta RFE/RL.

Pagājušajā nedēļā Tieslietu ministrija Levadas centru iekļāva tā sauktajā "ārvalstu aģentu" sarakstā, kas apdraud centra turpmāko darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!