Foto: AFP/Scanpix

Mežā netālu no Ukrainas pilsētas Doņeckas savu kaujinieku treniņnometni izveidojis par “Vostok” sauktais prokrievisko separātistu bataljons, kurš pēdējās nedēļās kļuvis arvien pamanāmāks.

Ir izskanējušas versijas un aizdomas, ka šie vīri ir no Krievijas iebraukuši algotņi, tai skaitā čečenu karotāji. Viens no žurnālistiem, kurš paviesojies separātistu apmācības bāzē, stāsta, ka vienībā ir osetīni un kaukāzieši, kas piedalījušies 2008. gada Gruzijas karā, svētdien ziņo aģentūra UNIAN.


Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Tomēr lielākā daļa kaujinieku esot vietējie - bijušie specvienības "Alfa" un "Berkut" darbinieki, kā arī speciālisti un instruktori.

Vienībā bijuši 50 čečeni, bet gandrīz visi gājuši bojā kaujā Doņeckas lidostā 26. maijā.


Vēstīts, ka Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs noliedz, ka būtu uz Ukrainu sūtījis savus karotājus, par kuru klātbūtni ir izdevies pārliecināties žurnālistiem. Viņš gan atzina, ka Ukrainā ir 14 čečeni, kas ieradušies brīvprātīgi.

Kadirovs norādīja, ka 74 tūkstoši čečenu ir gatavi doties un "ieviest kārtību" Ukrainā.

Ukrainas austrumos jau no aprīļa notiek bruņota cīņa. Prokrieviskie separātisti ir sagrābuši valdības un drošības iestāžu ēkas vairākās Ukrainas austrumu pilsētās, uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Ukrainas spēki pret separātistiem ir sākuši pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!