Foto: AFP/Scanpix/LETA

Taksometru vadītāji visā Spānijā pirmdien pievienojušies pagājušajā nedēļā Barselonā aizsāktajam streikam pret tādiem konkurentiem kā "Uber" un "Cabify", kuri "negodīgi apdraudot" viņu iztiku, vēsta "The Local".

Streiks pagājušajā nedēļā sākās Barselonā, kur simtiem taksometru tika atstāti uz ielām, tādējādi paralizējot satiksmi. Vairāki taksometru vadītāji turpat, guļot uz ielas novietotiem matračiem, teltīs vai mašīnās, arī nakšņojuši.

Sestdien streiki sasnieguši arī Madridi. Tāpat streiki vai daļēja darbības apstādināšana piedzīvota Valensijā Spānijas austrumos, Sagarosā un Bilbao ziemeļos, kā arī Seviļā valsts dienvidos.

Iebildumu taksometru vadītāju vidū radušies pēc tam, kad Spānijas valdība iesniedza apelācijas sūdzību pret Barselonas varasiestāžu lēmumu, kas paredz licenču skaitu ierobežošanu "Uber" veida pakalpojumiem.

Taksometru vadītāju federācija vēlas, lai iestādes stingri ievērotu tiesību aktus, kas paredz to, ka uz katru transportlīdzekli, kuru var izīrēt kopā ar tā vadītāju, vajadzētu būt 30 tradicionālajiem taksometriem.

Šobrīd šī proporcija ir 1:5 vajadzīgo 1:30 vietā, atzinuši taksistu federācijas locekļi. Viņi brīdinājuši par vēl ievērojamākiem streikiem – ostu un lidostu, kā arī Spānijas-Francijas robežas bloķēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!