Foto: Sputnik/Scanpix

Dienu pēc tam, kad Šairatas aviobāzei veikts ASV uzlidojums, no tās starp gruvešiem un līdzās sadegušajiem lidaparātiem pacēlušās Sīrijas gaisa spēku lidmašīnas, kas atsākušas uzlidojumus, informē CNN.

Jau vēstīts, ka piektdien raidītajā ASV triecienā veikti uzlidojumi Sīrijas aviobāzei bojā gājuši vismaz seši cilvēki.

"Tomahawk" raķetes piektdien tika izšautas no diviem ASV karakuģiem Vidusjūrā. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka uzbrukums vērsts pret Šairatas lidlauku, no kura pacēlušās lidmašīnas pirms otrdien notikušā ķīmiskā uzbrukuma nemiernieku kontrolētajai Hān Šeihūnai, kurā gāja bojā desmitiem civiliedzīvotāju.

Kāda ASV aizsardzības amatpersona atzinusi, ka uzlidojumi nebija paredzēti, lai pilnībā sabojātu skrejceļus un iznīcinātu pašu aviobāzi. Uzlidojumu mērķis bijis tieši pašas lidmašīnas, degvielas krājumu novietnes, ieroču uzglabāšanas telpas un citas iekārtas.

Savukārt Maskava ir apsolījusi stiprināt Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmu, atgādina BBC.

Kā norāda aktīvisti un nemiernieki, Šairatas aviobāze ir viena no valdības spēku aktīvākajām bāzēm uzlidojumu veikšanai visām nemiernieku teritorijām Sīrijas vidienē un ziemeļos.

Šairatas aviobāze ir valdības spēku otra svarīgākā aviobāze un par to plašāka ir tikai Latākijas aviobāze Vidusjūras piekrastē, kur izvietojušies arī režīmu atbalstošie Krievijas spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!