Foto: Reuters/Scanpix
Par godu jaunajam gadam, kas šogad ir gaiļa zīmē, Taizemē sarīkotas gaiļu kaujas, kurās to saimnieki varēja nopelnīt naudu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Jau vēstīts, ka austrumu valstīs 28. janvārī pēc Mēness kalendāra atzīmē jaunā gada sākumu. Par godu tam tiek rīkoti dažādi pasākumi, kas ilgst vairākas dienas.

Gaiļu kaujas tikušas rīkotas netālu no Taizemes galvaspilsētas. Putnu cīņām izveidota speciāla arēna, kur tai apkārt pulcējušies skatītāji, kas likuši likmes par stiprāko dzīvnieku.

Medijs atgādina, ka daudzās valstīs šīs kaujas ir aizliegtas, jo tā ir nežēlīga izturēšanās pret putniem. Savukārt Taizemē tas esot pietiekami ienesīgs bizness.

Svētdienu cīņu uzvarētājputns tiekot pārdots par ievērojamu naudas summu. "Šis gads mums ir ļoti veiksmīgs. Ne velti šogad ir ugunīgā gaiļa gads. Arī gaiļu cenas šogad pieaug," sacījis 55 gadus vecais pasākuma dalībnieks Bančejs Čangvajs.

Arēnas ringā parasti tiek ielaisti divi gaiļi. Tie viens otru sit ar spārniem, kā arī plucina ar knābjiem. Cīņa ilgst aptuveni 22 minūtes, kā arī tiek rīkotas sešas kārtas atšķirībā no gaiļa izturības.

Atšķirībā no citām valstīm, kur iecienītas ir gaiļu cīņas, Taizemē gaiļi necīnās līdz nāvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!