Vācija trešdien iepazīstināja sabiedrību ar jaunu policijas pretterorisma vienību, ka ir ne tikai labāk bruņota un aprīkota, bet arī, balstoties uz analīzi par valsts drošību pēc slaktiņiem Francijas galvaspilsētā Parīzē, speciāli apmācīta tikt galā ar terorismu, vēsta ziņu aģentūra AP.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs skaidroja, ka pēc janvāra asiņainajiem notikumiem satīriskā izdevuma "Charlie Hebdo" redakcijā atkārtoti tika izvērtēta drošības situācija Vācijā. Vācijas secinājumus, ka uzbrucēji ir ne tikai agresīvi, labi sagatavoti un bruņoti, bet arī spēj veikt vairākus uzbrukumus vienlaicīgi, vēlreiz apstiprināja 13. novembrī notikušais terorakts Parīzē.

"Arī draudu līmenis no starptautiskā terorisma Vācijā ir augsts, tāpat kā tas ir visā Eiropā," atgādināja de Mazjērs. "Tas bija augsts, ir augsts un saglabāsies augsts arī tuvākajā nākotnē."

De Mazjērs otrdien žurnālistiem demonstrēja jauno policijas pretterorisma specvienību, kuru veido 50 virsnieki.

Kā vēstīts, iepriekš Vācijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka vairāki simti vāciešu kopš 2012. gada ir pievienojušies teroristiskajam grupējam "Deash".

Kā ziņots, Vācijas Bundestāgs decembra sākumā ar pārliecinošu balsu pārsvaru atbalstīja tiešu iesaistīšanos cīņā pret teroristisko grupējumu "Daesh" Sīrijā, tādējādi atsaucoties uz Francijas lūgumu sniegt tai palīdzību pēc Parīzes teroraktiem.

Tomēr nedēļu pēc tam, kad Vācijas Bundestāgs apstiprināja, ka valsts iesaistīsies cīņā ar teroristisko grupējumu Sīrijā, ASV lūdza pēc papildu militārās palīdzības cīņā ar "Daesh".

Vācija cīņai ar teroristisko grupējumu "Daesh" līdz gada beigām uz Tuvajiem Austrumiem varētu nosūtīt 1200 karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!