Foto: Reuters/Scanpix

Bērklī, ASV, demonstrācijas "Cilvēki Trampam" laikā izcēlušās sadursmes starp protestētājiem, kuri atbalsta ASV prezidentu Donaldu Trampu un valstsvīra noliedzējiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Bērklī parkā protestētāji viens otru situši ar koka nūjām un Trampa atbalstītāji likuši lietā piparu gāzi. Kāda gados veca Trampa aizstāve saņēmusi sitienu pa galvu un notriekta gar zemi. Sadursmēs ievainoti trīs cilvēki, tostarp vienam cilvēkam izsists zobs, informējis policijas pārstāvis Bairons Vaits. Likumsargi arestējuši piecus cilvēkus.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju gan Trampa atbalstītāji, gan noliedzēji protestam bija mobilizējuši aptuveni 200 līdz 300 cilvēku.

"Ir daudz niknu grupu, kas protestē un mēs domājām, ka ir svarīgi izrādīt atbalstu," skaidrojis organizācijas "Geji par Trampu" prezidents Pīters Bojkins, kurš iepriekš palīdzējis sarīkot atbalsta demonstrāciju Vašingtonā.

Lai gan lielākoties demonstrācijas Trampa atbalstam notikušas bez vardarbības un uz tām pulcējušies vien daži simti cilvēku, sestdien arī citviet ASV izcēlušās nelielas sadursmes. Minesotā 400 Trampa atbalstītāju sastapušies ar nelielāku grupu, kas protestējusi pret Trampu, un sācies ķīviņš. Likumsargi arestējuši sešus demonstrantus. Savukārt Nešvilā abas puses viena otra lamājušas un ķengājušas, dažs arī meties uzbrukumā oponentiem, taču policija ātri vien iekarsušos izšķīrusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!