Foto: Reuters/Scanpix
Pēc tam, kad Ukrainā jau iepazīta no amata atceltā prezidenta Viktora Janukoviča greznā rezidence ar privāto zoodārzu, golfa laukumu un automobiļu kolekciju, pārsteigumu iedzīvotājiem sagādāja arī bijušā ģenerālprokurora Viktora Pšonkas savrupmājas interjers.

Žurnālisti greznajā villā Goreniči ciemā pie Kijevas iekļuvuši pirmdien, informē aģentūras "Reuters" fotogrāfs.

Kad māja ieradušies pret valdību vērsto protestu aktīvisti, tajā atradies vairs tikai sargs, vēsta vietne "Korrespondent.net". Cilvēki bija šokēti par mājā ieraudzīto, raksta medijs. Tur atrodas senas ikonas, dārgas gleznas un rotājumi, ieroču kolekcija ar Feliksa Dzeržinska "Nagan" pistoli, kā arī glezna ar Pšonku Romas imperatora izskatā.

Vairāk foto no Pšonkas mājas var apskatīt šajā blogā.

Tikmēr, kā raksta Ukrainas mediji, paša mājas saimnieka atrašanās vieta nav zināma. Ukrainas robežsardzes dienests informēja, ka Pšonka mēģinājis izlidot no valsts, bet robežsargi to nav pieļāvuši un bijušais ģenerālprokurors kopā ar bijušo nodokļu ministru Aleksandru Klimenko Doņeckas lidostas VIP zāli atstājuši.

Jau vēstīts, ka tūkstošiem ukraiņu nedēļas nogalē devās ekskursijā uz Janukoviča grezno ārpilsētas rezidenci.

Pēc pagājušās nedēļas asiņainajām sadursmēm Kijevā, kurās gājuši bojā vairāk nekā 80 cilvēku - daudzi no snaipera raidītām lodēm -, parlaments ir atcēlis no amata prezidentu Viktoru Janukoviču, kura atrašanās vieta nav skaidri zināma. Viņš iz izsludināts meklēšanā.

Zināms, ka sestdien Janukovičs devās uz Ukrainas austrumu pilsētu Harkovu, bet pēc tam centies ar privāto lidmašīnu izlidot no valsts, bet tas nav izdevies. Internetā publiskots video ar Janukoviča bēgšanu no savas rezidences.

Jau vēstīts, ka pagājusī nedēļa Kijevā izvērsās par asinspirti, kad 18. februārī sākās vardarbīgas milicijas un protestētāju sadursmes. Bojā ir gājuši vairāk nekā 80 cilvēki. Aktīvisti notikušajā vaino drošības spēkus, kas atklājuši uguni pa neapbruņotiem Maidana dalībniekiem.

Tāpat daudzu protestētāju nāvē vaino snaiperus. Apšaudīti arī mediķi, kas centās palīdzēt ievainotajiem.

Asinsizliešana beigusies piektdien, kad strauji meklēts politisks risinājums. Janukovičs un opozīcijas pārstāvji parakstīja vienošanos par konflikta noregulējumu. Parlaments lēma par 2004. gada konstitūcijas atjaunošanu un bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko atbrīvošanu no ieslodzījuma, bet vēlāk no amata atbrīvots Janukovičs.

Pret valdību vērsti protesti Ukrainā notiek kopš novembra beigām, kad prezidents  Viktors Janukovičs Viļņā notikušajā Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā neparakstīja sadarbības līgumu ar ES. Sākumā demonstranti pulcējās Kijevas Neatkarības laukumā, bet vēlāk nemieri pārņēma arī reģionus.

Pret valdību vērstais noskaņojums un protesti pastiprinājās, kad  varas iestādes centās Kijevas centrā sapulcējušos cilvēkus izdzenāt ar spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!