Glābēji turpina meklēt izdzīvojušos zemestrīces sagrautajā pamatskolā "Enrique Rébsamen" Mehiko, ceturtdien ziņo britu raisabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka Meksikas galvaspilsētu un tās apkārtni otrdien satricināja 7,1 magnitūdu stipra zemestrīce, prasot vismaz 248 cilvēku dzīvības.

Līdz šim zem pamatskolas drupām atrasti 26 mirušie, tostarp 21 bērns un pieci pieaugušie. Savukārt izglābti 11 bērni un viena skolotāja.

Zem drupām ir kāda 12 gadus veca meitene, kura zemestrīces laikā bija paslēpusies zem galda. Tiesa, glābēji pagaidām nezina, kā lai nokļūst līdz viņai, atzīmē BBC.

Meitenīte varējusi sazināties ar glābējiem, kā arī norādījusi, ka ir nogurusi. Viņa arī pastāstījusi, ka netālu no viņas ir citi bērni, bet viņa nezina, vai tie ir dzīvi.

Šī jau ir otrā diena, kad norit meklēšanas darbi sagruvušajā pamatskolā. Pagājušajā naktī atrasts vienas skolotājas līķis.

Kāds glābējs, kurš vēlējās palikt anonīms, ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka redzējis piecus dzīvus bērnus zem drupām. Tiesa, viņi bijuši iesprostoti zem gruvešiem.

Šis ir lielākais zemestrīces upuru skaits Meksikā kopš 1985. gada, kad zemestrīcē Mehiko gāja bojā tūkstošiem cilvēku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!