Foto: Reuters/Scanpix

Francija nodevusi Krievijai lielformāta bloku montāžas iekārtu, kādas izmanto "Mistral" tipa helikopteru desanta kuģu būvniecībā, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

"Saskaņā ar līgumu starp Krievijas Aizsardzības ministriju un franču DCNS [Francijas uzņēmums, kas būvē "Mistral"], ir nodotas trīs veidu tehnoloģijas. Ir trīs subjekti, kas saņēma šīs tehnoloģijas. Attiecībā uz pirmajiem diviem jāvēršas Aizsardzības ministrijā, bet trešais ir "Admiralitātes kuģubūvētava". Tā ir lielformāta bloku montāžas iekārta, ko izmanto "Mistral" būvniecībā," ceturtdien aģentūrai paziņoja Apvienotās kuģubūves korporācijas militāri tehniskās sadarbības departamenta direktors Aleksejs Dikijs.

"Admiralitātes kuģubūvētava" saņēmusi arī "Mistral" kuģa pakaļgala rasējumus un pielāgojusi tos savas Baltijas ražotnes jaudām, papildināja Dikijs.

Vēstīts, ka Francija jau 2011. gadā vienojās ar Maskavu uzbūvēt Krievijai divus "Mistral" klases desantkuģus. Pirmo kuģi bija paredzēts piegādāt 2014. gada oktobrī vai novembrī, bet otro - 2015. gadā. Taču Krievijas agresijas Ukrainā dēļ pret Parīzi tika vērsts liels starptautisks spiediens, lai tā kuģus Krievijai nepārdod. Tāpat pret Krieviju ir vērstas Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Maijā ziņots, ka Parīze piedāvājusi Maskavai lauzt līgumu par kuģu piegādi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!