Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas premjeres Terēzas Mejas vizītē Francijā viens no galvenajiem sarunu tematiem būšot vienošanās par lielo interneta kompāniju "Facebook", "Twitter" un "Google" sodīšanu par krimināli sodāma satura uzturēšanu.

Sarunās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu plānots rast vienotu pieeju, lai sodītu lielās tehnoloģiju kompānijas par nepietiekamu vēršanos pret aizliegtu saturu, tostarp teroristu propagandu, norāda "Sky News". Sagaidāms, ka abu valstu līderi varētu rast veidu, lai interneta kompānijām piespriestu miljoniem eiro lielus sodus, cenšoties tās piespiest aktīvāk cīnīties pret noziedzību un terorismu veicinošu saturu to vietnēs.

Meja iepriekš norādīja, ka abas valstis vēloties nodrošināt, lai internets nebūtu droša vieta teroristiem un noziedzniekiem. Pagājušajā mēnesī G7 valstu sanāksmē ASV, Lielbritānija, Kanāda, Japāna, Francija, Vācija un Itālija vienojās vērsties pret lielajām interneta kompānijām, piespiežot tās dzēst kaitniecisku saturu.

Jau patlaban valstis atsevišķi sadarbojas ar kompānijām kaitnieciska satura izskaušanā, taču līdz šim par to nav uzsākta kopīga starptautiska cīņa.

Francija un Lielbritānija plāno ne tikai sodīt kompānijas, bet sadarboties ar tām, lai radītu instrumentus, piemēram, programmatūru labākai kaitnieciska satura identificēšanai un likvidēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!