Foto: RIA Novosti/Scanpix

Neraugoties uz Francijas un Ukrainas ārlietu resoru iebildumiem, Francijas likumdevēju delegācija šonedēļ apmeklēs Krievijas okupēto un anektēto Krimas pussalu, atsaucoties uz delegācijas vadītāja Tjerī Marianī teikto, vēsta laikraksts "Kommersant".

"Mēs ielidosim Maskavā trešdien vakarā, ceturtdien tiksimies ar Valsts Domes spīkeru Sergeju Nariškinu, bet tad dosimies uz Jaltu un Sevastopoli. Programmā - tikšanās ar "vietējām varasiestādēm" un iedzīvotājiem. Mēs gribam saprast, kā tur dzīvo cilvēki," sacīja deputāts.

Delegācijā pavisam ir desmit deputāti. Astoņi no viņiem pārstāv eksprezidenta Nikolā Sarkozī labēji centrisko partiju "Republikāņi", bet vēl divi - centriskos un kreisos spēkus.

Vaicāts, vai pirms vizītes delegācijas dalībnieki konsultējušies ar Ukrainas varasiestādēm, Marianī atbildēja: "Nē. Francijas Ārlietu ministrijā mums paziņoja, ka šāda brauciena ideja netiks atbalstīta. Bet Francijas deputāti ir brīvi savu lēmumu pieņemšanā."

"Kas attiecas uz mūsu grupu, tad tās dalībnieki dalās divās grupās. Ir tādi, kas - kā Īvs Poco di Borgo - lido uz Krimu, lai uz vietas tiktu skaidrībā ar situāciju, saņemtu informāciju, tiktos ar cilvēkiem. Ir tādi, kas - kā es vai Nikolā Duiks - atzīst vēsturiskos faktus. Mums Krimas pievienošana ir noticis, galīgs notikums, kas ir apstiprināts ar referendumu un atbilstošu vēsturisko realitāti," sacīja Marianī.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka vizīte ir "privāta iniciatīva, nevis Francijas valdības oficiāla pozīcija".

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!