Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubu Marseļas "Olympique" iegādājies amerikāņu biznesmenis Frenks Makkorts, kuram savulaik piederēja ASV beisbola komanda Losandželosas "Dodgers".

Makkorts pirmdien noslēdza vienošanos ar pašreizējo "Olympique" īpašnieci Margaritu Luisu-Dreifūsu un Marseļas pilsētas mēru Žanu Klodu Godēnu par komandas pārņemšanu.

Tiek lēsts, ka visas pirkuma formalitātes tiks pabeigtas līdz šī gada beigām.

"Man un manai ģimenei tā būs liela privilēģija būt daļai no "Olympique", palīdzot klubam gūt panākumus laukumā un ārpus tā," teikts Makkorta izplatītajā paziņojumā. "Marseļas "Olympique" ir ne tikai viens no vecākajiem un respektētākajiem klubiem pasaulē un vienīgais Francijas klubs, kurš uzvarējis UEFA Čempionu līgā, bet arī ikonas statusa brends sportā. Klubam ir uzticīgs līdzjutēju leģions ne tikai Marseļā, Francijā, bet arī visā pasaulē".

Makkorts arī uzsvēris, ka viņa mērķis ir panākt, lai "Olympique" atkal kļūtu par čempionvienību, pretī solot finansiālu stabilitāti.

Līdz 2012. gadam Makkortam piederēja beisbola klubs "Dodgers", kuru viņš pārdeva par 2,15 miljardiem dolāru (1,92 miljardiem eiro). Amerikāņu biznesmenis ir arī līdzīpašnieks jāšanas sacensību seriālam "Global Champions Tour".

Marseļas "Olympique" tika dibināta 1899.gadā un ir desmitkārtēja Francijas čempionvienība, kā arī desmit reizes ir ieguvusi Francijas kausu. Pirms 23 gadiem Marseļas klubs uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kļūstot par pirmo un joprojām vienīgo Francijas klubu, kurš izcīnījis šo prestižo trofeju.

Pagājušajā sezonā "Olympique" Francijas čempionātā ieņēma 13. vietu, bet šosezon pēc trīs kārtām ar četriem punktiem ieņem 12.vietu 20 klubu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!