Foto: Reuters/Scanpix

Francijas prokuratūra ir lūgusi Eiropas Parlamentam (EP) atcelt imunitāti Marinai Lepēnai, kas ir galēji labējo kandidāte Francijas prezidenta vēlēšanās, saistībā ar izmeklēšanu par fiktīvu darbavietu radīšanu, piektdien atklāja anonīmi avoti juridiskajās aprindās.

Tāda informācija izplatījusies vien deviņas dienas pirms prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas Francijā, kurā eiroskeptiskās Nacionālās frontes līderei tiek prognozēta iekļūšana otrajā kārtā.

Prasījums par imunitātes atcelšanu iesniegts pagājušā mēneša beigās pēc tam, kad Lepēna izmantoja savu tiesisko imunitāti un 10.martā neieradās uz iztaujāšanu pie izmeklētājiem.

Lieta ir saistīta ar izmeklēšanu par izdevumiem, kurā EP apsūdz Lepēnas "Nacionālo fronti" par 340 tūkstošu eiro izkrāpšanu.

EP pārliecināts, ka partija izmantoja līdzekļus, kas piešķirti parlamentārajiem asistentiem, lai apmaksātu Lepēnas personīgo asistenti Katerinu Grizē, kas strādāja partijā Francijā.

Francijas izmeklētāji, kas vada izmeklēšanu, pagājušajā mēnesī rīkoja reidus partijas galvenajā birojā Parīzes pievārtē, lai noskaidrotu, vai "Nacionālā fronte" izmantoja EP līdzekļus 20 asistentu apmaksāšanai, uzdodot viņus par parlamentārajiem asistentiem, lai gan viņi strādāja partijas birojos citviet.

Lepēna noraidījusi imunitātes atņemšanas prasību, sakot, ka "tā ir pilnīgi normāla procedūra". "Es neesmu pārsteigta," viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!