Pāvests Francisks ceturtdien apstiprinājis jau otro pasaulslavenās misionāres Mātes Terēzes pastrādāto brīnumu, kas jau nākamgad varētu ļaut viņu pasludināt par svēto, ziņo CNN.

"Francisks šovakar, 17. decembrī, apstiprinājis atzinumu par brīnumu, kuru veikusi Māte Terēze, un izrādījis gatavību izsludināt dekrētu," izziņoja Itāļu katoļu bīskapu asociācijas oficiālais medijs "Avvenire".

Mātes Terēzes beatifikācijas (pasludināšanas par svēto) procesu pāvests Jānis Pāvils II uzsāka jau 2003. gadā.

Beatifikācijkas process Romas katoļu baznīcā ir stigri reglamentēts - lai personu pasludinātu par svēto, nepieciešams vismaz viens pierādīts brīnums, kuru rūpīgi pārbaudījušas baznīcas amatpersonas. Gandrīz visi brīnumi ir izdziedināšana, kas panākta slimajiem dziedināšanu lūdzot no mirušās personas.

Šonedēļ paziņots, ka Terēze brīnumaini dziedinājusi kādu Brazīlijas mūķeni, kurai bijuši smadzeņu audzēji. Tas varētu ļaut viņu par svēto pasludināt jau nākamajā gadā.

Māte Terēze, kuras īstais vārds ir Anjeze Gondža Bojadžiu, piedzima mūsdienu Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē, kļuva par žēlsirdīgo māsu katoļu klosterī un dibināja Žēlsirdības misionāru reliģisko ordeni. Viņa mira 1997. gada 5. septembrī, neilgi pēc savas 87 dzimšanas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!