Foto: AFP/Scanpix

Papildus līdz šim piešķirtajam Krievijas aizdevumam Nacionālās frontes (FN) dibinātājs Žans Marī Lepēns aizņēmies vēl divus miljonus eiro no kāda bijušā VDK aģenta.

Sestdien Parīzē bāzētā ziņu aģentūra "Mediapart" paziņoja, ka naudu Lepēna uzņēmumam "Cotolec", izmantojot Šveices banku "Julius Baer", pārskaitījis Kipras uzņēmums "Vernosia Holdings".

Aģentūra vēsta, ka "Vernosia Holdings" īpašnieks ir bijušais VDK aģents un bijušais Krievijas bankas "VEB Capital" īpašnieks Jurijs Kudimovs.

86 gadus vecais Lepēns ir pašreizējās FN līderes Marinas Lepēnas tēvs, partijas goda prezidents un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts.

Lepēns "Cotolec" izmanto kā nelielu banku, lai vāktu ziedojumus partijai un aizdotu naudu FN biedriem.

Tīmekļa vietnei "Mediapart" Lepēns norādīja, ka vienošanās par divus miljonus eiro lielo aizdevumu noslēgta jau 4.aprīlī un Francijas administrācijai par to ir paziņots.

Viņš arī piebilda, ka vienošanās notikusi ar starpnieku palīdzību un viņš nav zinājis par Kudimova lomu procesā.

"Es zinu, ka ("Vernosia") ir Kipras uzņēmums. Ir iespējams, ka Kiprā ir krievi. Kas tajā ir pārsteidzošs vai nenormāls?" vaicāja Lepēns. "Es sadarbojos ar uzņēmumu ar nosaukumu "Vernosia Holdings Ltd", kas piedāvāja aizdot naudu. Kur tā iegūst līdzekļus, mani nesatrauc (..). Es nepieprasīju informāciju par cilvēkiem, kas man to naudu aizdeva"

"Mediapart" jau iepriekš vēstīja, ka Lepēnas vadītā partija saņēmusi deviņus miljonus vērtu aizdevumu no Pirmās Čehijas-Krievijas bankas, kas pieder ar Kremli saistītajam krievu oligarham Romānam Popovam.

Izdevums arī norāda, ka deviņi miljoni ir tikai aisberga redzamā daļa, un tā esot tikai pirmā daļa no 40 miljonus eiro liela aizdevuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!