Franču zemnieki, kas protestē pret ASV tirdzniecības politiku, pirmdien izdemolēja "McDonald's" restorānu ASV rietumkrasta pilsētā Sietlā.

Protesta akcija Sietlā bija vērsta pret Pasaules tirdzniecības organizācijas valstu ministru tikšanos, kas sākās ceturtdien un ilgs četras dienas.

Franču zemnieki protestē pret ASV lēmumu noteikt tarifus Francijas luksusa precēm, kurš ir reakcija uz ASV ar hormonu preparātiem barotu liellopu gaļas aizliegšanu Eiropas Savienībā.

Demonstranti izsita logu un uzsmidzināja uzrakstu "McMerde" uz restorāna sienas, kamēr Franču zemnieku konfederācijas līderis Žozē Bovē restorāna ārpusē izmētāja Rokforas sieru.

Franču zemnieku konfederācijā ir 40 tūkstoši biedru, un tās vadītājs Bovē ir kļuvis slavens ar Francijā rīkotajām vandalisma akcijām pret "McDonald's" restorāniem, kas frančiem simbolizē ASV tirdzniecību.

Bovē panāca Sietlas "McDonald's" restorāna slēgšanu, bet viņam neizdevās novērst demonstrācijas pāraugšanu vardarbībā.

Lai gan Bovē aicināja tikai uz mierīgu protestu, daži aktīvisti nolēma uzkāpt uz satiksmes sastrēgumā iekļuvuša autobusa jumta un viens demonstrants izsita logu.

Ap 300 demonstrantu bloķēja ielu krustojumu pie restorāna.

"McDonald's" restorāns tika slēgts un apmeklētāji eskorta pavadībā izvesti ārā. Neviens netika ievainots, bet troksnis ārpusē nobiedēja ģimenes un bērnus, kas bija ieradušies paēst.

Kāds demonstrants apsmidzināja ar krāsas aerosolu Sietlas policijas automašīnu un pārdūra tai vienu riepu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!