Foto: AFP/Scanpix
Pagājušajā nedēļā notikušais ķīmiskais uzbrukums, kurā rietumvalstis vaino Sīriju, kā arī tā līdzzināšanā apsūdz Krieviju, tomēr nav bijis pietiekams iemesls, lai pret abām valstīm ieviestu sankcijas, atsaucoties uz G7 valstu ārlietu ministru lēmumu, ziņo BBC.

Ķīmiskais uzbrukums, kurā dzīvību zaudēja 89 cilvēki, bet daudzi guva ievainojumus, pagājušajā nedēļā izraisīja ASV pretreakciju, prezidentam Donaldam Trampam pavēlot spārnoto raķešu uzbrukumu Sīrijas Gaisa spēku bāzei, no kuras veikts ķīmiskais uzbrukums. Tas bija pirmais tiešais ASV uzbrukums Sīrijas valdības mērķiem Sīrijā, kopš pilsoņkara sākuma.

G7 valstu ministri centās panākt vienotu viedokli pirms ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona (attēlā priekšplānā) vizītes Maskavā, lai pārliecinātu Krieviju pārtraukt atbalstīt Bašara al Asada režīmu. Tilersons uz Maskavu dosies otrdienas pēcpusdienā.

Valstis vienojās, ka diktatora palikšana izslēdz jebkāda risinājuma iespējamību, tomēr sankciju ieviešana pret Krievijas un Sīrijas militārpersonām tika noraidīta.

Sankciju noteikšana esot atlikta līdz brīdim, kad tiks nodrošināti "cieti un neapšaubāmi pierādījumi" par notikušo ķīmisko uzbrukumu, BBC norādījušas Lielbritānijas amatpersonas.

Otrdienas rītā konsultācijās iesaistījušās arī Saūda Arābija, Jordānija, Katara un Turcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!