Līdz 2000. gada beigām Krievijā būs deviņi miljoni iedzīvotāju, kuri vismaz vienu reizi būs lietojuši Internetu, liecina Krievijas Nacionālā sociālpsiholoģiskā institūta un interneta aģentūras "Monitoring.ru" kopīgi veiktās aptaujas dati.
Aptaujas dati liecina, ka patlaban maksimālais Interneta lietotāju skaits Krievijā ir aptuveni 7,7 miljoni cilvēku. 2000. gada otrajā ceturksnī Interneta lietotāju skaits valstī palielienājies par 20 procentiem. Aptuveni 2,3 miljoni Krievijas iedzīvotāju Internetu izmanto vismaz reizi nedēļā, bet 1,7 miljoni iedzīvotāju to lieto vismaz stundu nedēļā.

Lielākā daļa Interneta lietotāju tīklu izmanto darba vietā (42-60 procenti). Pieciem miljoniem Krievijas iedzīvotāju mājās ir dators un tālrunis, taču nav Interneta pieslēguma. 29 miljoni valsts iedzīvotāju vēlas to lietot, taču viņiem nav šādas iespējas.

1,25 miljoni iedzīvotāju, kuri pagaidām Internetu vēl nelieto, gatavojas kļūt par starptautiskā tīkla lietotājiem tuvākajā laikā; 1,87 miljoni grasās kļūt par Interneta lietotājiem tuvāko divu triju mēnešu laikā, bet 3,95 miljoni Krievijas iedzīvotāju par tādiem kļūs gada laikā.

Visvairāk starptautiskā tīkla lietotājus interesē Internetā pieejamās ziņas, izklaides, anekdotes un spēles.

Pēc Krievijas interneta meklētājsistēmas "Yandex" datiem, patlaban starptautiskā tīkla Krievijas sektorā reģistrēti 144 827 serveri, kuros izvietoti 20 215 050 dokumenti ar kopējo apjomu 215 gigabaiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!