Foto: AFP/Scanpix

Gada laikā vairāk nekā trīs reizes pieaudzis to britu skaits, kuri lūguši piešķirt Francijas pilsonību, atsaucoties uz franču mediju "Le Monde", ziņo portāls "Politico".

2015. gadā Francijas pilsonībai pieteicās tikai 385 Lielbritānijas pilsoņi, bet 2016. jau 1363, kas ir 254 procentu pieaugums. Šī statistika ir vēl viens pierādījums, ka pieaug to britu skaits, kuri pēc pērnā gada "Brexit" balsojuma mēģina iegūt citu Eiropas Savienības (ES) valstu pilsonības, norāda portāls.

Skaitļi liek domāt, ka daļa Francijā dzīvojošo Lielbritānijas pilsoņu nevēlas gaidīt uz pirmdien sākto "Brexit" jeb Lielbritānijas izstāšanās no ES sarunu iznākumu, lai uzzinātu, vai arī turpmāk varēs baudīt tās pašas tiesības, kas viņiem ir savienības sastāvā.

Pagājušajā nedēļā Vācijas Federālais statistikas birojs paziņoja, ka Vācijas pilsonību pērn ieguvuši 2865 briti, kas ir 361 procenta kāpums, salīdzinot ar gadu pirms tam, ziņoja "Reuters".

Kopš referenduma, kurā balsotāju pārsvars izvēlējās Lielbritānijas izstāšanos no ES, strauji audzis arī Īrijas pilsonību lūgušo britu skaits. Pieprasījums auga tik strauji, ka Īrijas pašu dienests paziņoja par savas komandas paplašināšanu, lai tiktu galā ar "Brexit" izraisīto pilsonības pieprasījumu kāpumu.

Lielbritānijā dzīvojošo un strādājošo ES pilsoņu, kā arī ES nodarbināto un dzīvojošo britu statuss ir viens no redzamākajiem jautājumiem "Brexit" sarunās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!