Foto: Kadrs no video
Trīs sievietes, kuras maijā atbrīvotas pēc aptuveni desmit gadu ilga gūsta kāda vīrieša mājā Ohaio štata Klīvlendā, ir pārtraukušas klusumu un pateicas sabiedrībai par atbalstu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Amanda Berija, Džīna Dehesusa un Mišela Naita mēģina no jauna uzbūvēt savas dzīves, sievietes paziņojušas publiski izplatītā videoierakstā. Viena no izglābtajām gūsteknēm norāda, ka ir bijusi "līdz Ellei un atpakaļ", bet nevēlas saglabāt rūgtumu.

Pirms aptuveni desmit gadiem pazudušās sievietes gūstā savā mājā turējis bijušais autobusa vadītājs Ariels Kastro, kuram izvirzītas apsūdzības izvarošanā, cilvēku nolaupīšanā un citos noziegumos.

Trīs minūšu garo videoierakstu interneta vietnē "YouTube" publicējusi kāda sabiedrisko attiecību firma. Atbrīvotās sievietes ierakstā pateicas par viņām veltītiem ziedojumiem.

27 gadus vecā Berija, kura gūsta laikā dzemdējusi Kastro meitu, stāsta, ka ar katru dienu kļūst stiprāka, kam ārkārtīgi ir palīdzējusi iespēja saglabāt savas dzīves privātumu.

"Es lūdzu ikvienu turpināt respektēt mūsu privāto dzīvi un dot mums laiku normālai dzīvei," stāsta sieviete.

32 gadus vecā Naita stāsta, ka "būvē jaunu dzīvi". "Es varētu būt bijusi līdz Ellei un atpakaļ, bet esmu gana stipra, lai izietu caur Ellei ar smaidu un augstu paceltu galvu," paziņojumā pauž Naita.

"Es neļaušu situācijai noteikt, kas es esmu. Es noteikšu situāciju. Es nevēlos būt naida pārņemta," uzsver sieviete. Apsūdzībās minēts, ka Naita palikusi stāvoklī no Kastro, kurš sievieti tad turējis badā un sitis, lai izraisītu priekšlaicīgas dzemdības, piebilst BBC.

23 gadus vecā Dehesusa, kura ierakstā bija kopā ar saviem vecākiem, vienkārši pateicās cilvēkiem par atbalstu.

Jau ziņots, ka ASV 6.maijā atrastas trīs sievietes, kuras pazuda pirms aptuveni desmit gadiem, un visu šo laiku, domājams, turētas gūstā kādā mājā Klīvlendā, Ohaio štatā.

Visas trīs sievietes tika izglābtas un pēc medicīniskās apskates nogādātas pie tuviniekiem.

Berija pazuda 2003.gada aprīlī 16 gadu vecumā. Pēdējo reizi viņa tika redzēta, dodamies prom no darba ātrās ēdināšanas restorānā, kas atradās pāris kvartālu no viņas mājām.

Policija apstiprinājusi ziņas, ka Berijai ir sešus gadus veca meita, kura, domājams, pasaulē nākusi laikā, kad Berija atradās gūstā.

Dehesusa pazuda 2004.gada aprīlī pa ceļam uz mājām no skolas. Viņai tobrīd bija 14 gadu. Savukārt Naita pēdējo reizi tika redzēta 2002.gada augustā 20 gadu vecumā.

Kad pagājušajā nedēļā saistībā ar apsūdzībām cilvēku nolaupīšanā un izvarošanā tika aizturēts Ariels Kastro

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!