Foto: Latvijas armija

No nākamā gada Baltijas gaisa telpā patruļas sāks Itālijas, Polijas, Spānijas un Beļģijas gaisa spēki, pārņemot šos pienākumus no četrām citām valstīm, liecina informācija NATO mājaslapā.

Šauļu gaisa spēku bāzē Lietuvā misijas vadību no Portugāles pārņems Itālijas bruņoto spēku pārstāvji, kuri izmanto iznīcinātājus "Eurofighter". Šauļos ieradīsies arī Polijas gaisa spēku lidmašīnas MiG-29, aizstājot Canādas CF-188 lidmašīnas.

Kā liecina informācija Lietuvas aizsardzības ministrijas mājaslapā, Itālijas iznīcinātāji Šauļos ierodas šodien. Šī ir pirmā reizi, kad Itālijas lidmašīnas tiek dislocētas Lietuvā. Reizē ar iznīcinātājiem Šauļu lidostā šodien ierodas arī kravas lidmašīna "KC-767".

Igaunijā, Emari bāzē misijas pienākumus no Vācijas pārņems Spānija ar iznīcinātājiem "Eurofighter", bet Polijas Malbrokas bāzē ieradīsies Beļģijas iznīcinātāji "F-16", pārņemot šos pienākumus no Nīderlandes gaisa spēkiem.

Šī būs jau 37. NATO gaisa patruļas rotācija, un oficiālā ceremonija notiks 31.decembrī, lai jau 1.janvārī patrulēšanu sāktu Itālijas, Polijas, Spānijas un Beļģijas gaisa spēki.

NATO gaisa patrulēšanu Baltijas reģionā sāka 2004.gadā, un šogad aprīlī tika palielināts patruļlidmašīnu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!