Foto: PantherMedia/Scanpix
Otrdienas naktī Zemei garām patraucies milzu asteroīds. Tas notiek nedaudz vairāk kā gadu pēc tam, kad virs Čeļabinskas apgabala Krievijā pagājušā gada 15. februārī sprāga meteorīts, vēsta raidsabiedrība RT.

Debesu ķermenis "2000 EM26" Zemei garām patraucās 18. februāra naktī. Zinātnieki lēš, ka tā diametrs sasniedz 270 metrus, kas atbilst aptuveni trīs futbola laukumiem. Visumā tas traucas ar 12,37 kilometru sekundē lielu ātrumu (44 532 kilometri stundā).

Zemei vistuvākajā punktā asteroīds atradās aptuveni 3,3 miljonu kilometru attālumā, kas atbilst aptuveni 8,8 distancēm no Zemes līdz Mēnesim, raksta RT.

"Mēs turpinām atklāt šos potenciāli bīstamos asteroīdus – dažkārt tikai dažas dienas pirms to tuvākās pietuvošanās Zemei," pirmdien izplatītā paziņojumā raksta asteroīdu izpētes programmas "Slooh" pētnieks Pauls Kohs.

Sagadīšanās pēc "2000 EM25" Zemei patraucies garām gandrīz precīzi gadu pēc tam, kad Krievijas Urālu reģionā pār zemi, ēkām un cilvēkiem, spēcīga sprādziena pavadītas, nobira meteorīta atlūzas.

Meteorīta nokrišana nodarījusi bojājumus ēkām un ievainojusi cilvēkus galvenokārt Čeļabinskas apgabalā. Debesu ķermenis tika nodēvēts par Čeļabinskas meteorītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!