Foto: Reuters/Scanpix

Polijas premjerministre Beāta Šidlo (attēlā pa kreisi) otrdien paziņojusi, ka drīzumā veiks pārkārtojumus valdībā, vienlaikus atsakoties komentēt baumas, ka būtu apdraudēts viņas pašas krēsls.

Pirmdien nedēļraksts "Sieci Prawdy" nāca klajā ar ziņām, ka Šidlo premjera krēslā varētu nomainīt viņas pārstāvētās konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) līderis Jaroslavs Kačinskis (attēlā pa labi). Kačinskis jau tagad aizkulisēs bauda milzu ietekmi, un mediji izteikuši pieņēmumu, ka 2019. gadā gaidāmo parlamenta vēlēšanu priekšvakarā viņš varētu izlemt nomainīt Šidlo valdības vadītāja amatā.

Tajā pašā laikā tabloīds "Fakt" otrdien izteicis pieņēmumu, ka Šidlo, domājams, saglabās savu amatu, taču kabineta locekļiem, tostarp ārlietu ministram Vitoldam Vaščikovskim, varētu nākties aiziet.

"Es nevēlētos turpināt spekulācijas par izmaiņām valdībā. Mans lēmums tiks drīzumā paziņots," sarunā ar privāto televīzijas kanālu TVN24 norādīja Šidlo. "Šis lēmums ir pieņemts. Valdībā būs izmaiņas. Esmu pārrunājusi šo lēmumu ar Jaroslavu Kačinski, kas ir dabīgi," piebilda premjere.

Uz jautājumu par viņas pašas likteni Šidlo atbildēja, ka nevēlas izteikt kādus pieņēmumus, taču piebilda, ka darbs valdības vadītājas amatā viņu nav nogurdinājis vai izsmēlis. Aptaujas liecina, ka Šidlo ir viena no populārākajiem Polijas politiķiem, un arī PiS joprojām bauda lielu vēlētāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!