Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien, 12. maijā, gaišā dienas laikā Spānijas ziemeļu pilsētā Leonā nošauta valstī pazīstamā politiķe Isabela Karasko (Isabel Carrasco).

Kā, atsaucoties uz spāņu policiju, vēsta vietējie mediji, politiķi nogalinājusi kāda sieviete, gaišā dienas laikā iešaujot viņai no tuvas distances, kad Karasko gāja pāri upei pa tiltiņu.

Karasko bija Leonas provinces pārstāve Spānijas valdībā un valdošās Tautas partijas reģionālās nodaļas vadītāja.

Tiek ziņots, ka 59 gadus vecā sieviete mirusi notikuma vietā, bet sakarā ar aizdomām par slepkavību policija aizturējusi kādu māti un meitu, turklāt meita nesen esot tikusi atlaista no darba vietējā padomē.

"Viss liecina par to, ka tas bijis personīgas atriebības akts, kas nav saistīts ar Karasko profesionālajiem pienākumiem," medijiem pavēstījis policijas pārstāvis.

Savukārt laikraksta "El Pais" žurnālistiem aculiecinieki pastāstījuši, ka dzirdējuši piecus šāvienus. "Mēs padomājām, ka tās ir petardes," kāda aculiecinieka vārdus citē izdevums.

Sakarā ar slepkavību Tautas partija izteikusi līdzjūtību Karasko tuviniekiem un uz divām dienām apturējusi savu priekšvēlēšanu kampaņu. Analoģiski rīkojusies arī opozīcijā esošā Sociālistiskā darba partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!