Foto: LETA

Latvijas "Nepilsoņu kongresa" dalībnieks Aleksandrs Gapoņenko saņēmis tā sauktās "Jaunkrievijas" izveidošanas piemiņas medaļu, liecina krievu aktīvista ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

“Tikko biju svinīgajā pieņemšanā, kas veltīta Jaunkrievijas republikas izveidei. Par ieguldījumu, formējot jauno valsti, saņēmu piemiņas apbalvojumu “Medaļa Par Jaunkrievijas pasludināšanu”. Lepns,” raksta Gapoņenko.

“Kalpoju Padomju Savienībai!” aktīvists pateicas apsveicējiem komentāru sadaļā pie ieraksta. Kā saprotams no ierakstiem, apbalvošana notikusi kādā restorānā Maskavas Arbata rajonā.

Šo medaļu izveidojusi organizācija “Eirāzijas tautas fronte” (ETF), kuras lapā sociālajā tīklā “Facebook” raksturots, kā tā ir neformāla kopiena, kas apvieno “Eirāzijas integrācijas atbalstītājus vēsturiskās Krievijas teritorijā”.

ETF iepriekš radīja piemiņa medaļu “Par Krimas atgriešanu”. 2012. gadā ETF ar medaļu atzīmēja 90 gadus kopš PSRS izveidošanas.

Laikrakstā “Izvestija” publicēta informācija liecina, ka ETF ir organizācija, kas izveidota “Viskrievijas tautas frontes” (VTF) iekšienē un iestājas par Eirāzijas savienības izveidošanu kādreizējās Krievijas impērijas teritorijā. VTF ir sabiedriski politisko organizāciju apvienība, kas 2011. gadā izveidota pēc Vladimira Putina iniciatīvas.

Eirāzijas savienība ir Putina pasludināts mērķis, kuram gan nav paredzama veiksmīga darbība bez Ukrainas iesaistīšanās.

Gapoņenko vārds Latvijā saistīts ar dažādām aktivitātēm, kas saistītas ar Krievijas tautiešu politikas uzstādījumiem. 2012. gadā viņš rīkoja referendumu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!