Foto: EPA/LETA
Palestīniešu protestētāju pūlis piektdien uzbruka Francijas ārlietu ministres Mišelas Allio-Marī automašīnai, kad viņa apmeklēja Gazas joslu, pastāstīja aculiecinieki.

Kad ministre ieradās islāmistu grupējuma HAMAS kontrolētajā teritorijā, desmitiem saniknotu palestīniešu apturēja viņas automašīnu, ar dūrēm sita mašīnas virsbūvi un kliedza: "Pazūdi no Gazas!"

Savukārt, kad viņa devās prom no slimnīcas, kuru tikko bija apmeklējusi, demonstranti apmētāja viņas automašīnu ar olām un vējstiklā meta kurpes.

Vietējie iedzīvotāji paskaidroja, ka protestētāji ir to palestīniešu tuvinieki, kas ir ieslodzīti Izraēlas cietumos.

Viņi ir saniknoti par Francijas ārlietu ministres izteikumiem ceturtdien, kad viņa apciemoja Izraēlas karavīra Gilada Šalita vecākus.

Mediji citēja Allio-Marī teikto, ka Šalita turēšana gūstā ir "kara noziegums". Vietējos saniknoja tas, ka viņa nerunāja par palestīniešiem, kas ir ieslodzīti Izraēlas cietumos.

Kaujinieki, kas saistīti ar radikālo palestīniešu grupējumu HAMAS, 2006.gada jūnijā Gazas joslā sagūstīja Izraēlas armijas seržantu Giladu Šalitu. Viņš vēl arvien atrodas kaujinieku gūstā. Šalits ir Izraēlas un Francijas dubultpilsonis.

HAMAS kaujinieki paziņojuši, ka apmaiņā pret Šalitu vēlas gandrīz 1000 palestīniešu atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem, viņu vidū ir vairāki nāvējošu uzbrukumu veicēji.

Gazas josla, no kuras Izraēla izveda savu karaspēku un ebreju kolonistus 2005.gadā, ir HAMAS kontrolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!