Gazas sektorā ir izbeigusies degviela, un situācija ir uz krīzes robežas, trešdien paziņoja Palestīnas pašpārvaldes degvielas komisijas vadītājs Luiehs Arandass.
"Gazas sektorā vairs nav degvielas. Tas attiecas uz visa veida degvielu - dīzeļdegvielu, benzīnu un mazutu," aģentūrai AFP pastāstīja komisijas vadītājs.

Izraēla, kas kontrolē lielāko daļu palestīniešu resursu, kopš gandrīz astoņas nedēļas ilgušās palestīniešu sacelšanās ir noteikusi blokādes palestīniešu teritorijām.

"Kopš pagājušās ceturtdienas Izraēla neļauj piegādāt degvielu Gazas sektoram. Mēs esam uz krīzes robežas, īpaši smagā situācijā ir slimnīcas, maizes ceptuves un ātrās palīdzības dienesti," teica Arandass.

Degvielas izplatītāji Gazas sektorā informē, ka ir slēgtas lielākā daļa degvielas uzpildes staciju.

Teorētiski Izraēla varētu pārtraukt elektroenerģijas piegādi palestīniešu teritorijām, kā arī atslēgt visas fiksēto un mobilo sakaru līnijas.

85 procenti Gazas sektorā saražoto preču tiek realizētas Izraēlā. Turklāt blokādes dēļ aptuveni 35 tūkstoši Izraēlā strādājošo palestīniešu teritoriju iedzīvotāju ir spiesti atrasties dīkstāvē.

Pēc ANO aplēsēm, blokādes dēļ katru dienu palestīnieši nesaņem aptuveni 3,4 miljonus ASV dolāru (2,4 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!