Foto: AP/Scanpix

Vismaz 14 cilvēki cietuši gāzes sprādziena izraisītā ugunsgrēkā ASV Misūri štata Kanzassitijas iepirkšanās rajonā. Amatpersonām vēl nav informācijas, vai ugunsgrēkā kāds ir gājis bojā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ugunsgrēkā ir nopostīts restorāns un vairāki citi uzņēmumi. Amatpersonas norāda, ka negadījums varētu būt izcēlies kāda telpu nomnieka vainas dēļ. Vietējās televīzijas pārraidītajos kadros no notikuma vietas bijis redzams, kā ugunsdzēsēji cīnās ar milzīgām liesmām, kas, šķiet, aprijušas veselu kvartālu, ziņo BBC.

Kāds ievainotais vietējā slimnīcā pastāstījis, ka no restorāna evakuēti cilvēki, kad notis sprādziens un iebrucis jumts. "Pacients man pastāstīja, ka tur bija gāzes smaka un ka tika evakuēti visi apmeklētāji un, ka darbinieki noslēdza gāzes vārstus un mēģināja izkļūt no restorāna, kad notika sprādziens," BBC citē slimnīcas pārstāvi Džilu Čadviku.

"Viņš teica, ka pēdējais ko atceras bija jumta iebrukšana. Es jautāju viņam, kā viņš tika ārā, un viņš teica, ka restorāna priekšpuse bija izgāzta un viņš vienkārši izgājis cauri drupām," piebilst Čadvika.

Liesmās nopostītā restorāna vadītājs policijai pastāstīja, ka nav zināma trīs klientu atrašanās vieta, bet, iespējams, viņi ir aizgājuši vēl pirms nelaimes. Iespējamo bojāgājušos meklēšanā iesaistīti glābēju suņi, norāda amatpersonas.

Sprādziena spēks ir bijis tik liels, ka to izjutuši arī vairāk nekā kilometru no notikuma vietas dzīvojošie. "Sprādziena smagums ir ļoti šokējošs," stāsta aptuveni pusotru kilometru tālāk dzīvojošais Mateja Nonans. Tas izklausījies pēc spēcīgiem pērkona grāvieniem, kas satricinājuši mājas logu stiklus.

Iepirkšanās rajons "Country Club Plaza" ir celts 1922. gadā, atdarinot Spānijas pilsētas Seviljas arhitektūru. Tajā atrodas tirdzniecības vietas, restorāni, biroji un dzīvokļi, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!