Foto: AFP/Scanpix

Indonēzijas provincē Ačehā piektdien pieņemts likums, kas paredz, ka par nodarbošanos ar seksu homoseksuāļus sodīs ar 100 cukurniedru pletnes cirtieniem.

Lai arī homoseksuāļu nodarbošanās ar seksu nav nelikumīga atbilstoši Indonēzijas valsts tiesību aktiem, provincē Ačehā pastāv zināma autonomija no centrālās valdības Džakartā un province ir pieņēmusi Šariata likumu formu.

Provinces pārstāvis Siarizals Abba par pieņemto Šariata likumu formu ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka anālais sekss starp vīriešiem un "ķermeņa daļu stimulēšana starp sievietēm" ir nelikumīgas darbības rietumu provincē kopš 2014. gada. Likums tikai tagad stājies spēkā, jo, kā apgalvo provinces pārstāvis, bija nepieciešams gads, lai izglītotu sabiedrību par tās saturu.

"Likums paredzēts, lai pasargātu Ačehas musulmaņus no amorālu aktu izdarīšanas," komentējis provinces pārstāvis. Likums attieksies uz visiem musulmaņiem, tostarp ārzemniekiem.

Divas pusaugu sievietes Ačehā apsūdzētas par lesbiešu attiecībām, tāpēc tām šomēnes bija jāiziet "rehabilitācija", proti, konsultācijas ar psihologu, bet, tā kā šis likums nebija vēl spēkā, tām netika piemērots sods.

Cilvēktiesībām aktīvisti jauno likumu nosaukuši par "necilvēcīgu" un "nežēlīgu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!