Foto: AFP/Scanpix

Divus gadus pēc Francijā avarējušās "Germanwings" pasažieru lidmašīnas otrā pilota Andreasa Lubica tēvs joprojām neatzīst sava dēla vainu notiekošajā, kā arī uzsver, ka viņa dēls nav atbildīgs par traģēdiju, informē britu raidsabiedrība BBC.

Par šiem izteikumiem pilota tēvs saņēmis pamatīgu kritiku no aviokatastrofā bojā gājušo upuru ģimenēm, atzīmē medijs.

BBC atgādina, ka šī gada janvārī Vācijas izmeklētāji paziņojuši, ka tieši Andreass Lubics, pašnāvniecisku mērķu vadīts, ar lidmašīnu ietriecās kalnos, kā rezultātā bojā gāja 150 cilvēki un apkalpes locekļi.

Tiesa, Andreasa Lubica tēvs šo piektiden paziņojis, ka viņa dēlam nav bijusi depresija. Tā bijusi tēva pirmā preses konference, kopš 2015. gada, kad viņa dēls izraisīja aviokatastrofu, norāda BBC.

"Kā zināms, visi tic teorijai, ka lidmašīnas otrais pilots, kuram bijusi ilgstoša depresija, apzināti ietrieca lidmašīnu kalnos. Mēs esam pārliecināti, ka tā ir nepatiesība," sacīja pilota tēvs.

Bojā gājušā pilota tēvs šo divu gadu laikā sadarbojies ar žurnālistu Timu van Beverenu, kurš esot "starptautiski atzīts gaisa kuģu eksperts".

Tēvs preses konferencē klātesošos iepazīstinājis ar jaunu teoriju, proti, laikā, kad kapteinis izgājis laukā no pilotu kabīnes, salonā notikusi oglekļa monoksīda noplūde, kā rezultātā tas apdullinājis kabīnē esošo otro lidmašīnas pilotu Lubicu.

Tāpēc arī lidmašīnas kapteinis mēģinājis ar cirvi atlauzt vaļā durvis, jo pats Lubics tās nav varējis attaisīt.

"Es uzskatu, ka Lubica tēvs vēlas sabiedrībai tagad pasniegt teoriju, kas pilnībā varētu atbrīvot viņa dēlu no jebkādas atbildības," paziņojis bojā gājušo tuvinieku advokāts.

Savukārt pats Lubica tēvs laikrakstam "Die Zeit" norādījis, ka viņa dēls bijis ļoti atbildīgs. "Mūsu dēls bija ļoti atbildīga persona. Viņam nebija nekādu iemeslu, lai plānotu pašnāvību, kā arī līdzi "paraut" vismaz 150 cilvēkus," apgalvojis tēvs.

Medijs atgādina, ka šo piektdien Francijas Alpu pilsētiņā vairāki bojā gājušo tuvinieki pulcēsies uz piemiņas pasākumu, kurā tiks pieminēti bojā gājušie.

Vēstīts, ka lidaparāta otrais pilots Lubics, kurš kādreiz esot ārstējies no pašnāvnieciskām nosliecēm, esot ieslēdzies lidmašīnas pilota kabīnē un apzināti ietriecis gaisa kuģi kalnā.

"Airbus 320" avārijā Francijas Alpos 2015. gada 24. martā bojā gāja 150 pasažieri un apkalpes locekļi.

"Melnās kastes" dati ļāvuši izmeklētājiem izvirzīt versiju, ka lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti ieslēdzies pilota kabīnē, nelaižot iekšā kapteini, un ietriecis gaisa kuģi kalnā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Lubics slēpis no darba devējiem slimību un katastrofas dienā viņam bijusi darba nespējas lapa.

Avarējusī lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzusies starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!