Foto: AFP/Scanpix

Vācijas laikraksts "Bild am Sonntag" svētdien publicējis Alpos pagājušajā nedēļā avarējušās lidsabiedrības "Germanwings" lidmašīnas "Airbus A320" "melnās kastes" ieraksta fragmentus.

Kā lasāms ieraksta atšifrējumā, lidmašīnas kapteinis, kuru žurnālisti dēvē par Patriku Z., saka, ka nav paspējis pirms izlidošanas no Barselonas aiziet uz tualeti. Otrs pilots Andreass Lubics atbild, ka kurā katrā brīdī ir gatavs pārņemt lidmašīnas vadību.

Pēc dažām minūtēm pirmais pilots nodevis vadību Lubicam un izgājis no kabīnes. Kad lidmašīna sākusi zaudēt augstumu, pilotu kabīnē atskanējis automātiskais trauksmes signāls.

Dzirdams, kā gaisa kuģa komandieris neveiksmīgi mēģina iekļūt kabīnē, seko skaļi sitieni pa metāla durvīm. Tad pirmais pilots dzirdams kliedzam: "Dieva dēļ, atver nolādētās durvis!"

Dzirdami arī izbiedēto pasažieru kliedzieni.

Izmeklētāju pārstāvji publikāciju pagaidām nekomentē.

Kā ziņots, otrdien Alpos nogāzās "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori ceturtdien pavēstīja, ka "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu.

Mediji iepriekš vēstīja, ka Lubics cietis no smagas depresijas.

Savukārt izmeklētāji, pārmeklējot viņa mājas, atraduši "dokumentus, kas liecina par saslimšanu un medicīnisku ārstēšanu", arī saplēstas un veselas darba nespējas lapas, tostarp par dienu, kad notika lidmašīnas katastrofa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!