Foto: AFP/Scanpix
Pēc aviokompānijas "Germanwings" lidmašīnas "Airbus 320" avārijas, kurā otrdien bojā gāja 150 pasažieri, kļūst zināmas arī pasažieru identitātes. Visi pasažieri un apkalpes locekļi, to skaitā arī divi zīdaiņi, miruši. Liktenīgajā lidojumā devusies arī vesela vidusskolēnu klase no Vācijas, kā arī kādas ģimenes trīs paaudžu pārstāvji.

"Germanwings" joprojām nav izplatījuši pilnīgu bojāgājušo sarakstu. Tiek apzināti visi, kuru radinieki bija varējuši būt uz lidmašīnas borta, raksta ziņu aģentūra AP.

Aviolīnijas zemo cenu pārvadājumu vadītājs, Tomas Vinkelmans, trešdienas preses brīfingā apstiprināja, ka uz lidmašīnas klāja atradās 15 dažādu nacionālitāšu pārstāvji, tomēr vairāku bojāgājušo identitātes joprojām nav atklātas.

Pēc sākotnējās informācijas uz klāja bija 72 vācieši, 35 spāņi, divi amerikāņi, divi austrālieši, trīs kazahi, divi irāņi, divi venecuēlieši, viens dānis, divi nīderlandieši, viens izraēlietis un viens beļģis. Saskaņā ar amatpersonu iegūto informāciju, starp pasažieriem vajadzētu atrasties vēl diviem kolumbiešiem, diviem japāņiem, diviem meksikāņiem, vienam marokietim un vienam turkam.

Amerikas Savienoto Valstu departaments veic papildus pārbaudes, lai noteiktu vai tie ir bijuši vienīgie Savienoto Valstu pilsoņi uz "Airbus 320" klāja.


Savukārt to, ka avarējušajā lidmašīnā atradās trīs Lielbritānijas iedzīvotāji- 28 gadus vecais Pauls Endrjū Bremlijs, 37 gadus vecā Marina Badresa Lopeza-Belio un viņas 7 mēnešu vecais dēls Džulians, apstiprināja Lielbritānijas ārlietu ministrs.

Lopeza-Belio bija devusies uz Spāniju, lai piedalītos ģimenes bērēs. Kā stāsta Marinas vīrs, Pavels Pracs, viņi atradušies mājupceļā. "Viņa nopirka biļetes pēdējā brīdī, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos Mančesterā un pievērstos ikdienas rūpēm," viņš stāsta.

Lidmašīnā atradās arī operdziedātāji Oļegs Brižaks un Marija Radnere. Marija ceļoja ar savu vīru un mazuli. Pēc Barselonas "Liceu" operas "Facebook" ieraksta var secināt, ka mākslinieki bija uzstājušies operā "Siegried". Trešdien karogi pie operas tika nolaisti pusmastā, bet aizgājušie pieminēti ar minūti klusuma.

Uz liktenīgā "Airbus 320" klāja atradās arī 16 vācu skolēni, kuri bija devušies atpakaļ uz mājām no apmaiņas programmas Spānijā, netālu no Barselonas.

Vienas ģimenes trīs paaudzes - skolniece, viņas māte un vecmamma - arī bija lidmašīnā. Vārdi netiek publicēti, tomēr ir zināms, ka ģimene un vēl divi autorūpnīcas "Delphi" darbinieki bijuši no Spānijas pilsētas Santkugatas.

Spānijas valdība izziņojusi trīs dienu sēras, kuru laikā, visi valsts karogi tiks nolaisti pusmastā, norāda ziņu aģentūra AP.

"Delfi" jau ziņoja, ka avarējusī lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzusies starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos. Lidmašīna pulksten 10.47 (pulksten 11.47 pēc Latvijas laika) raidījusi trauksmes signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!