Foto: AFP/Scanpix
24. martā Francijā avarējušās "Germanwings" pasažieru lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics, kurš tiek turēts aizdomās apzinātā katastrofas izraisīšanā, pirms vairākiem gadiem ārstējies no pašnāvnieciskām nosliecēm, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lubics vairākus gadus pirms kļūšanas par pilotu saņēmis psihoterapeitisku ārstēšanu ar "piezīmi par pašnāvnieciskām tendencēm", paziņoja Diseldorfas prokurora pārstāvis Ralfs Herenbruks.

Tomēr, kopš Lubics saņēma pilota licenci, nav dokumentētas ziņas par šādu ārstēšanu. "Nebija nekādu liecību, ka otrais pilots darīs to, ko izdarīja," viņš papildina.

Līdz šim izmeklētāji nav noskaidrojuši neko tādu par "Lubica privāto un profesionālo dzīvi, kas ļautu teikt kaut ko par viņa motīviem", uzsver prokurora runasvīrs.

Medijos izskanēja ziņas, ka Lubicam bijušas problēmas ar redzi, tomēr Herenbruks žurnālistiem norāda, ka dokumentos nav nekādu liecību, ka viņam būtu bijušas "organiskas slimības"

Kā vēstīts, "Airbus 320" avārijā Francijas Alpos 24. martā bojā gāja 150 pasažieri un apkalpes locekļi.

"Melnās kastes" dati ļāvuši izmeklētājiem izvirzīt versiju, ka lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti ieslēdzies pilota kabīnē, nelaižot iekšā kapteini, un ietriecis gaisa kuģi kalnā. Katastrofā gāja bojā visi 150 lidaparātā esošie cilvēki.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Lubics slēpis no darba devējiem slimību un katastrofas dienā viņam bijusi darba nespējas lapa.

Avarējusī lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzusies starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!