Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republika" (DTR) līderis Igors Girkins (Strelkovs) lūdzis, lai viņu "mobilizē" šīs organizācijas "armijā", vēsta telekanāls "Doždj".

Krievijas Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes atvaļinātā pulkveža Girkina paziņojums otrdien publicēts sociālajā tīklā "Facebook" viņa atbalstītāju mājaslapā.

"Par mobilizāciju. Sakarā ar to, ka mana laulātā draudzene ir Donbasa vietējā iedzīvotāja, lūdzu izskatīt iespēju mobilizēt mani DTR bruņoto spēku rindās," paziņoja Girkins.

Paziņojumā viņš uzskaitījis savu militāro specializāciju, prasmes un pieredzi.

Viņš arī apliecināja, ka ir gatavs tam, ka jebkurā no savām kapacitātēm var tikt iesaukts dienestā Doņeckas vai Luhanskas teroristu "armijās" vai "drošības orgānos". Ieinteresētos teroristu organizāciju pārstāvjus viņš aicina rakstīt viņam privāti.

"Diemžēl paredzu, ka mana atgriešanās jebkurā kvalitātē izraisīs paniku ne tik daudz Ukrainas Bruņoto spēku pavēlniecībā kā Jaunkrievijas Bruņoto spēku pavēlniecībā. Un tomēr paskatīsimies. Ja nu?" piebilda Doņeckas teroristu armijas bijušais pavēlnieks.

Girkins arī norādīja, ka vispareizāk būtu nosūtīt viņu uz artilērijas vienību. Būt par mīnmetējnieku vai kājnieku viņam būs "pasmagi", jo viņš slikti skrien, turklāt arī sāp locītavas.

"Bet, ja tāds būs variants, - iešu, ko padarīsi," atzina Girkins.

Maskavietis Girkins kādu laiku bija Doņckas teroristu "republikas" "aizsardzības ministrs", bet tad negaidīti tika atsaukts atpakaļ uz Krieviju.

Tagad viņš vada Maskavā bāzēto Jaunkrievijas kustību, kurā esot 26 000 biedru.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!