Foto: Sputnik/Scanpix

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un simts bērni no bērnunamiem pirmdien devušies uz Somijas Lapzemi, lai satiktu Ziemassvētku vecīti un nodotu viņam maisu ar vēstulēm, zīmējumiem un laba vēlējumiem no lietuviešu bērniem.

Ziemassvētku vecīšu mītnē Rovaniemi arī pati prezidente izteiks Ziemassvētku vecītim lūgumu - "redzēt Lietuvu bez bērnunamiem", paziņojis prezidentes preses dienests.

"Saskaņā ar prezidentes sacīto Lietuva bez bērnunamiem būtu Ziemassvētku brīnums, bet, lai tas notiktu, nepieciešama visu palīdzība, ne tikai Ziemassvētku vecīša," teikts prezidentes preses dienesta paziņojumā.

Lietuvā darbojas aptuveni 90 bērnu nami un aprūpes centri, kuros izmitināti aptuveni 3000 bērnu.

Grībauskaites aicinājumam sūtīt zīmējumus Ziemassvētku vecītim, lai bērnunamu bērni varētu apmeklēt Lapzemi, izpelnījās lielu atbalstu. Gandrīz 3000 bērnu savās vēstulēs minēja konkrētu bērnunamu, kura iemītniekiem novēlēja braucienu uz Lapzemi.

Laimīgās lozes krita simts bērniem no bērnunamiem Klaipēdā, Mažeiķos, Tauraģē, Ķēdaiņos, Marijampolē, Alītā, Panevēžā un Šauļu, Anīkšču un Šaļčininku rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!