Foto: LETA

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite atteikusies komentēt iespējamo nelikumīgo Krievijas diversantu izsēdināšanu Kuršu kāpās esošajā Juodkrantes ciemā un uzsvērusi, ka amatpersonām nav jākomentē izlūkošanas informācija.

"Jebkāda izlūkošanas informācija, lai kāda arī tā nebūtu, nav komentējama, un nevienai amatpersonai tas nav jādara," Grībauskaite sacīja žurnālistiem Kauņā, atbildot uz lūgumu atklāt, kas viņai zināms par iespējamo diversantu izsēdināšanu.

Jau vēstīts, ka Lietuvas parlamenta Valsts drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Arturs Paulausks intervijā Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas portālam "lrt.lt" sacīja, ka pastāvēja iespējamība, ka Juodkrantē mācību laikā ir izsēdināti Krievijas diversanti.

"Komisijai pateica tikai šo: pastāv iespējamība, ka tas notika. Cik liela ir tāda iespējamība, ir grūti pateikt, jo informācija nav simtprocentīgi pārbaudīta," viņš piebilda.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs, komentējot šo gadījumu, teica, ka "dienesti reaģēja laikus un pienācīgi", taču uzsvēra, ka nedrīkst atklāt sīkāku informāciju, jo tā ir slepena.

Nesen publicētajā Valsts drošības dienesta ziņojumā par draudiem Lietuvas drošībai teikts, ka ir pazīmes, ka Krievijas militāro spēku specvienības miera laikā ieiet citas valsts teritorijā.

Bijusī Lietuvas aizsardzības ministre Rasa Juknevičiene, kas tagad ir parlamenta Valsts drošības un aizsardzības komisijas locekle, žurnālistiem ceturtdien teica, ka viņas rīcībā esošā informācija liecina, ka valsts robežas pārkāpums nav konstatēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!