Foto: F64

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite devusies uz Amerikas Savienotajām Valstīm, kur pirmdienas vakarā Ņujorkā saņems prestižā žurnāla "Glamour" Gada sievietes apbalvojumu pasaules līderu kategorijā.

Šis tituls viņai piešķirts kopā ar vēl 17 pašreizējām pasaules valstu prezidentēm un premjerministrēm, tai skaitā Vācijas kancleri Angelu Merkeli, Slovākijas premjerministri Ivetu Radičovu, Bangladešas premjerministri Šeihu Hasinu, Īslandes premjerministri Johannu Sigurdardotiru, Horvātijas premjerministri Jadranku Kosoru, Kirgizstānas prezidenti Rozu Otunbajevu, Somijas prezidenti Tarju Halonenu un premjerministri Mari Kiviniemi, Austrālijas premjerministri Džūliju Gilardu, Īrijas prezidenti Mēriju Makalīzu, Argentīnas prezidenti Kristīnu Fernandesu-Kirhneri un citām.

"Sievietēm vairāk rūp dzīves kvalitāte savā valstī. Viņas ciešāk saistītas ar ģimeņu politiku, rūpēm par bērniem un nabadzības samazināšanu," - tā, rakstot par pasaules līderēm, Lietuvas valsts vadītājas teikto citē žurnāls.

Vizītes laikā Grībauskaite kopā ar pārējām valstu un valdību līderēm pārrunās gatavošanos nākamvasar Viļņā paredzētajam Demokrātiju kopienas pasaules līderu sieviešu samitam un spriedīs, kā veicināt aktīvāku sieviešu iesaistīšanos politiskajā un sabiedriskajā dzīvē, teikts prezidentes preses dienesta paziņojumā.

Lietuva kopā ar ASV šobrīd vada Demokrātiju kopienas dzimumu līdztiesības darba grupu.

Uzturoties ASV, Lietuvas prezidente Kolumbijas universitātē nolasīs lekciju par pasaules ekonomikas atveseļošanas iespējām un Lietuvas pieredzi cīņā ar ekonomiskās krīzes sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!