Ukrainas aktīvistu grupa "Ukrainas informācijas karavīri" izveidojuši atbildes video strauju popularitāti guvušajam Krievijas propagandas rullītim "Esmu krievu okupants", kurā slavēta okupācija un tendenciozi apgalvots, ka Krievija visur nesusi laimi un pārticību.

Ukrainas aktīvisti oriģinālos video fragmentus papildinājuši ar savu versiju, kurā pausts citāds skatījums uz notikumiem.

Rullītī norādīts, ka Krievija nebūt negrasās Sibīrijā būvēt ceļus un jaunas pilsētas, ka tai ir nospļauties par reģiona iedzimtajiem iedzīvotājiem, kuri var droši "dzert netīrās barakās, kamēr es grābju viņu resursus".

"Ja kādam kaut kas nepatīk, lai atceras Čečeniju. Es atnākšu un nogalināšu simtiem tūkstošus mierīgo iedzīvotāju vienkārši tāpēc, ka esmu krievu okupants un man ir nospļauties," teikts video.

Atbildot uz sižetu par Baltijas okupāciju, video norādīts, ka pirms okupācijas tur bija konkurētspējīga ekonomika, bet tagad Baltija ir Eiropas Savienībā (ES), un dzīvo labāk nekā Krievija.

"Es okupēju Ukrainu, jo bez Kijevas es neesmu nekas. Ukraiņi ir pārāk brīvi, un man bija viņi jāsoda. Miljonus "hoholu" es nomērdēju badā un atņēmu viņiem īpašumus, bet sevišķi lepnos es pakāru vai nošāvu. Es nīdēju viņu valodu un mēģināju salauzt gribu, bet man tā arī nekas nesanāca," skan atbilde Krievijas propagandai.

"Un tad es nolēmu iet uz Ukrainu ar atklātu karu. Man ir nospļauties par Donbasa krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Es to [Donbasu] esmu gandrīz iznīcinājis. Mans mērķis nav pat Kijeva, es gribu ar tankiem iebraukt Eiropā, jo viņi tur pārāk labi dzīvo, un viņi ir jāsoda," teikts rullītī.

Ukraiņu aktīvisti sniedz atbildi propagandas video sniegtajam vēstures skaidrojumam, kurā Krievija attēlota kā neuzvarama valsts, kura nekad neuzsāk karus.

Autori piemin gan Krievijas sakāvi Pirmajā pasaules karā, gan to, kā Krievija kopā ar Ādolfa Hitlera vadīto Vāciju sadalīja Poliju un sarīkoja poļiem Katiņas slaktiņu.

"Bet jūs taču vēsturi nezināt, tāpēc es jums melošu par krievu uzvarām, kaut slepus man ir rūgtums un kauns par to, ka esmu agresīvs, truls krievu lops. Man nav, ko dot pasaulei, izņemot karus un postījumus. Tā ir izveidojies vēsturiski," pauž video autori.

"Es esmu krievu okupants, tāpēc rīt ieradīšos jūs nogalināt. Un, kad es iebraukšu pie jums ar tankiem, pavisam drīz jūs dzīvosiet tikpat slikti kā Krievijā," turpina balss ierakstā.

"Un varbūt jūs galu galā mani apturēsiet? Ar cieņu, krievu okupants," tiek noslēgts rullītis.

Vēstīts, ka propagandas video "Esmu krievu okupants" ir guvis strauju popularitāti internetā. Sešu dienu laikā tas bija apskatīts 3,5 miljonus reižu, bet līdz otrdienai skatījumu skaits sasniedzis gandrīz piecus miljonus.

Krievu aktīvistu veidotajam video internetā jau publicēta cita atbildes versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!