Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūra Eiropols gatavojas kopīgi ar Grieķijas varasiestādēm meklēt džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") biedrus Grieķijas imigrantu nometnēs, sestdien vēsta laikraksts "Kathimerini".

Eiropola iniciatīvu paredzēts sākta augusta beigās un tā paredz rūpīgas pārbaudes, lai atrastu iespējamos teroristus no Sīrijas un Irākas, raksta avīze, atsaucoties uz avotiem Grieķijas varasiestādēs.

2015. gadā Austrija arestēja divus vīriešus ar iespējamu saikni ar "Daesh" šūniņu, kas izplānoja un pastrādāja uzbrukumus Parīzē pagājušā gada novembrī. Abi aizdomās turamie ieradās Grieķijā ar viltotām Sīrijas pasēm, pēc kā devās cauri Eiropai, lai nonāktu Austrijā.

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu - pārsvarā no Afganistānas, Irākas un Sīrijas. Nelegālo imigrantu vidū tikai 30 % ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, atzinis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Nelegālo imigrantu plūsma no Turcijas uz Grieķiju pēdējā laikā ir sarukusi, taču vienlaikus aktivizējies cilvēku kontrabandas maršruts no Lībijas uz Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!