Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas policija pirmdien sāka pārvietot migrantus no viņu pašizveidotas nometnes, kas atrodas Polikastras pilsētā Maķedonijas robežas tuvumā, paziņoja vietējās policijas ierēdnis.

Migranti ar autobusiem tiek pārvesti uz migrantu uzņemšanas centriem citur.

"Pašlaik viss notiek mierīgi," sacīja policijas ierēdnis, piebilstot, ka migrantu evakuācijā piedalās 300 policistu.

Polikastras nometnē apmēram 20 kilometrus no Maķedonijas robežas ir apmetušies apmēram 1800 migrantu, no kuriem daudzi ir Sīrijas kurdi.

Šī nometne ir izveidojusies ap degvielas uzpildes staciju un kļuva lielāka pēc tam, kad Grieķijas varas iestādes maijā slēdza migrantu nometni Idomeni pilsētā pie Maķedonijas robežas, pārvietojot no tās aptuveni 12 tūkstošus cilvēku.

Pirmdien notiekošo evakuāciju ir ļauts atspoguļot tikai diviem Grieķijas medijiem – valsts telekanālam ERT un nacionālajai ziņu aģentūrai ANA.

Nometņu slēgšana ir daļa no Grieķijas stratēģijas ar mērķi novērst migrantu koncentrēšanos antisanitāros apstākļos pēc tam, kad ES valstis sāka slēgt savas robežas migrantu straumei un Grieķijā iestrēga apmēram 49 tūkstoši migrantu.

Vēl 8,5 tūkstoši migrantu tiek turēti nometnēs Grieķijai piederošajās Egejas jūras salās saskaņā ar 20.martā noslēgto ES un Turcijas vienošanos, kas ļauj nosūtīt no šīm salām atpakaļ uz Turciju tos migrantus, kas nav pieprasījuši patvērumu Grieķijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!