Foto: AP/Scanpix

Tuvojošās gripas epidēmijas dēļ amerikāņu ārsti pauž bažas, ka tā varētu izraisīt Ebolas vīrusa panikas vilni, vēsta aģentūra "Reuters".

Kā piemēru aģentūra min gadījumu, kad kāda jauna sieviete atgriezās no Āfrikas un nogādāta Longailendas slimnīcā ar sūdzībām par sliktu dūšu un sāpēm vēderā. Pēc ārstu teiktā, sieviete uzskatīja, ka viņa varētu inficēties ar Ebolas vīrusu. Izmeklēšanas rezultātā vīrusu neatrada, taču analīzes uzrādīja pozitīvu grūtniecības rezultātu.

"Tas norāda, ka mums visiem jābūt gataviem panikai," atklāja viens no ārstiem. Pēc "Reuters" informācijas, ASV ir fiksēti desmitiem šādu ziņojumu. Galvenā problēma ir tā, ka starp masveida sūdzībām būs grūtības operatīvi atklāt patieso Ebolas slimnieku. Aģentūra norāda, ka šobrīd slimnīcās tiek veikts Ebolas vīrusa tests tikai tiem pacientiem, kas nesen atgriezās no Āfrikas, vai kuriem bija tiešs kontakts ar saslimušajiem.

Ārsti atzīst, ka ikgadējās epidēmijas dēļ jau gatavo papildus telpas, kuras, visticamāk, būs pārpildītas ar apaukstējušiem pacientiem, kuri uzskatīs, ka viņi ir saslimuši ar Ebolas vīrusu.

Vienlaikus ārsti norāda, ka cilvēkiem vajadzētu vairāk baidīties nevis no Ebolas vīrusa, bet gripas, ņemot vērā, cik daudz cilvēku ik gadu no tās nomirst. "Jūs ātrāk nomirsiet, ja nesaņemsiet poti pret gripu," noslēdz dakteris no Ņūdžersijas.

Ik gadu gripas dēļ ASV slimnīcās nonāk vairāk nekā 200 000 cilvēku. No tiem mirstība būtiski atšķiras vīrusa daudzveidības dēļ. Saskaņā ar Profilakses un slimību kontroles centra datiem, ik gadu no gripas mirst no 3000 līdz 49 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!