Foto: stock.xchng

Divi pusaudži kādā populārā piekrastes atpūtas vietā ASV cietuši no haizivju uzbrukumiem un ir smagi ievainoti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kāda 14 gadus veca meitene svētdien sakosta peldes laikā pie Ouk salas Ziemeļkarolīnā. Savukārt kādam 16 gadus vecs zēnam aptuveni divas stundas vēlāk haizivs uzbrukusi tajā pašā pludmalē vien trīs kilometru attālumā.

Tiek ziņots, ka tie bijuši divi atsevišķi uzbrukumi. Pēc notikušā atpūtnieki brīdināti nedoties ūdenī, un īpašas brigādes veikušas haizivs meklējumus, iesaistot arī helikopteru.

Haizivs kodumu rezultātā abi pusaudži zaudējuši daļu ekstremitāšu, atsaucoties uz pašvaldības vadītājas Betijas Vallesas pausto, vēsta ziņu aģentūra "Reuters."

Viņa pastāstījusi, ka meitenei uzbrukts īsi pēc pulksten 16:00 [saskaņā ar vietējo laiku]. Kāds netālu peldošs vīrietis sadzirdējis ievainotās kliedzienus un meties viņai palīgā. Slimnīcā meiteni nogādājis glābēju helikopters.

Meitene zaudējusi daļu rokas un varētu zaudēt arī kāju, informējusi Vallesa. Arī otrs sakostais pusaudzis uzbrukumā zaudējis roku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!