Foto: morgueFile

Hakeri sestdien izjaukuši Krievijas opozīcijas rīkoto interneta balsojumu, kurā bija paredzēts ievēlēt opozīcijas "ēnu parlamentu".

Uz 45 vietām "ēnu parlamentā" jeb Koordinācijas komitejā ir vairāk nekā 200 kandidātu - starp pazīstamākajiem ir bijušais vicepremjers Boriss Ņemcovs, blogeris Aleksejs Navaļnijs, šaha leģenda Garijs Kasparovs, "Kreisās frontes" koordinators Sergejs Udaļcovs, Himku meža aizstāvības kustības vadītāja Jevgeņija Čirikova un televīzijas zvaigzne Ksenija Sobčaka.

Balsojums paredzēts sestdien un svētdien interneta vietnē cvk.2012.org, un tajā varētu piedalīties tie, kas iepriekš reģistrējušies - vairāk nekā 165 tūkstoši cilvēku.

Tomēr kopš sestdienas rīta hakeru sarīkotā tā dēvētā pakalpojumu atteikuma uzbrukuma dēļ balsošana vietnē nav iespējama. Vietnē ir ievietots uzraksts: "Pagaidām ir iespējamas problēmas ar balsošanu, pamēģiniet nobalsot pēc vairākām stundām."

Opozicionāri hakeru uzbrukumā vaino Kremli atbalstošās jauniešu organizācijas, kas hakeru uzbrukumus ir rīkojušas arī agrāk.

Tomēr nobalsot šajās vēlēšanās iespējams Maskavā, kur Trubnajas laukumā notiek mītiņš opozīcijas Koordinācijas komitejas vēlēšanu atbalstam. Laukumā ir četras teltis ar balsošanas urnām, un pie katras telts stāv vairāku desmitu cilvēku gara rinda.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!