Hamburgā, kur sākas G20 samits, piektdien atsākušās sadursmes starp protestētājiem un policiju, ziņo Vācijas varasiestādes.

Kreisie ekstrēmisti uzbrukuši policijas iecirknim Altonas apkaimē. Savukārt pie dzelzceļa stacijas tajā pašā rajonā vardarbīgie protestētāji aizdedzinājuši vairākas policijas patruļmašīnas. Policija ieteikusi cilvēkiem atturēties no šī rajona apmeklēšanas un netuvoties arī protestētājiem.

Ekstrēmisti aizdedzinājuši automašīnas arī uz Elbas šosejas, un pār pilsētas rietumdaļu paceļas melni dūmi. Saskaņā ar aģentūras DPA fotogrāfu sniegtajām ziņām Altonas un Blankenēzes rajonā kopumā sadedzinātas vismaz 25 līdz 30 automašīnas.

Pilsētas ielās atsākusies arī skatlogu dauzīšana un citu privāto un sabiedrisko īpašumu demolēšana. Nekārtībās cietis arī Mongolijas konsulāts, kam izsisti logi, bet kādai Kanādas G20 delegācijas automašīnai sagraizītas riepas.

Noticis arī uzbrukums kādam bērnudārzam, kas atrodas uz Elbas šosejas Altonas rajonā. Varasiestādes arī ziņo, ka nekārtību cēlāji mēģinājuši ar signālraķeti trāpīt policijas helikopteram, taču par mata tiesu aizšāvuši tam garām.

Vienlaikus simtiem demonstrantu dažādās pilsētas vietās cenšas izlauzties caur drošības barjerām, kas uzslietas ap samita norises vietu, lai izjauktu tā sākumu. Demonstranti bloķējuši arī vairākus ielu krustojumus, un policija sākotnēji aicināja tos miermīlīgi izklīst, taču vēlāk bija spiesta pielietot arī spēku ielu atbrīvošanai.

Sadursmes notikušas pie laivu piestātne Elbas krastā un pie Berlīnes vārtu transporta mezgla. Policija pielietoja ūdensmetēju, lai izklīdinātu protestētājus, kas bija sasēdušies uz ielas braucamās daļas vienā no iespējamajiem maršrutiem, pa kuru uz samita norises vietu bija paredzēts doties ASV prezidentam Donaldam Trampam. Policija ziņo, ka ceļu izdevās atbrīvot, un Tramps netraucēti nokļuvis samita vietā.

Tikmēr protestētāji uzbrukuši apsargiem pie viesnīcas "Park Hyatt", kur apmeties Krievijas prezidents Vladimirs Putins, viņa Dienvidkorejas kolēģis Muns Džēins un Austrālijas premjerministrs Malkolms Tērnbuls. Policijas pārstāvis atzinis, ka situācija pilsētā šobrīd ir "ļoti dinamiska".

Žurnāls "Der Spiegel" ziņo, ka Hamburgas policija jau vērsusies pie visām Vācijas Federālajām zemēm, pieprasot policijas papildspēkus "daudzo noziegumu" dēļ, lai gan, gatavojoties G20 galotņu sanāksmei, uz pilsētu kārtības uzturēšanai jau nosūtīti 20 000 policistu.

Kā ziņots, sadursmes starp protestētājiem un policiju sākās jau ceturtdienas vakarā un faktiski ilga visu nakti uz piektdienu līdz norima tikai pret rītu. Saskaņā ar svaigākajām ziņām līdz piektdienai plksat.8.00 sadursmēs bija cietuši 111 policisti, bet 44 nekārtību cēlāji ir aizturēti. Ievainoto protestētāju skaits pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!